Home » a. Over mij

a. Over mij

2014Marion 218Wie ben ik?                                                  

Ik, Marion Wiering, MA ben geestelijk verzorger, godsdienstwetenschapper, kunstenaar en Tai Chi en Chi Kung trainer.

Als geestelijk verzorger is mijn doel de aandachtige en liefdevolle presentie bij en het begeleiden van de processen van zingeving en spiritualiteit, met het oog op het geestelijke welbevinden van de cliënt. Spiritualiteit hangt samen met de eigen ervaringen en verwijst naar processen van innerlijke omvorming. Het is verweven met alle aspecten van het leven. Spiritualiteit kan ook beschreven worden met termen als bezieling, transcendentie, verbondenheid en verdieping. Spiritualiteit betreft niet alleen mensen die een bepaalde religie aanhangen. Het gaat bij spiritualiteit om alle mogelijke, godsdienstige en andere levensbeschouwelijke bronnen van inspiratie. Het begrip spiritualiteit is niet statisch, maar dynamisch.

Ik sta ingeschreven bij de VGVZ, Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen en ben opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Geestelijk Verzorgers, SKGV. 

Mijn opleidingen:

2011-2013 Master Geestelijke Verzorging rijksuniversiteit Groningen

2010 Master Godsdienstwetenschap rijksuniversiteit Groningen. Specialisaties: psychologie en ethiek.

2007-2008 Pedagogische didactische cursus Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden, ik heb een 2e graads lesbevoegdheid.

1998- tot nu School of Chinese Arts: Mijn leraar is Master Tang Wei. Ik ben opgeleid in verschillende Tai Chi vormen. De 43-yang stijl, competitie chen stijl,competitie Wu stijl, traditionele chen stijl Tai chi korte stok van Chen Sheng Fu en de Jinling wandelstok vorm. Bovendien kan ik verschillende Chi Kung vormen zoals, Ba Duan Jin chi kung, Yi Jin Ying chi kung, Liu Zi Jue chi kung en Wu Qin Xi (5 dieren) chi kung.

1993-1996 Kunstacademie Minerva te Groningen, Beeldende Kunst en Vormgeving, Propedeuse (1994).

Mijn ervaring: 

2015 Verpleeghuis Vierackers (Icare) te Assen (Geestelijk verzorger)

2014 Verpleeghuis Kloosterakker (Icare) te Assen (Geestelijk verzorger)

2014 Workshop Chi Kung

2012 GGZ-Friesland te Leeuwarden (stage Geestelijk verzorger)

2011- tot nu Twaalfde huis (Werkpro): dagbesteding voor drugverslaafde en/of dakloze mensen (Creatieve activiteitenbegeleiding)

%d bloggers liken dit: